Články a recepty / Pečené bramboráky
Pečené bramboráky, které zvládnete bez smažení.
Na 2-3 porce potřebujete:
- 400 g brambor
- 40 g vloček
- 50 g špaldové mouky
- 5 g kokosového oleje
- sůl, pepř, chilli, majoránka dle chuti
- 3 stroužky česneku
- 4 vajíčka
- 1 lžíce arašídového másla
- 40 g parmazánu
Postup:
- Brambory oškrabejte a nastrouhejte na hrubo.
- Přidejte do toho všechny suroviny, kdy parmazán by měl být na jemno nastrouhaný a česnek prolisujte.
- Promíchejte a ideálně nechte odstát alespoň 30 minut v lednici.
- Rozplácněte na plech s pečícím papírem a vytvarujte.
- Pečte v troubě na 200 stupňů asi 20 minut.
Přejeme dobrou chuť!