S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

ZBOŽÍ V AKCI

Běžná cena: 299 Kč
Cena 229 Kč
skladem
Běžná cena: 59 Kč
Cena 45 Kč
skladem
Běžná cena: 399 Kč
Cena 299 Kč
skladem

Úvod » Články a recepty » Recepty » Jogurtové vafle

Články a recepty / Jogurtové vafle

Jogurtové vafle jsou ideální, zdravou náhradou klasických vaflí. Pokud zvolíme na namazání něco zdravého například oříškové máslo, tak to může být i nutričně výborná snídaně.

Ingredience:

  • 60 g bílého jogurtu (např. Selský Pilos 3,5 %)
  • 1 vejce 
  • 15 g vanilkové ovesné mouky nebo ovesné vločky, které je třeba rozmixovat
  • 15 g proteinového prášku vanilkového nebo jiné příchutě, kterou máte rádi
  • olej ve spreji na vytvoření lehké vrstvy na vaflovači

Postup:

  1. Pořádně smíchejte všechny ingredience. Konzistence těsta na vafle je jiná než těsta na palačinky. Těsto musí být hustější, při nalévání teče pomalu. Konzistence těsta se případně dá upravit  přidáním více mouky nebo vody, záleží totiž na velikosti vejce a řídkosti jogurtu.
  2. Vaflovač rozehřejte a lehce postříkejte olejem.
  3. Těsto vlijte co nejrovnoměrněji na plochu vaflovače a pečte cca 5 minut dle výkonu vaflovače, postupně kontrolujte konzistenci omakem. Pokud vafle budete péct moc dlouho, protein způsobí ztvrdnutí. Vafle musí být měkké, ale propečené.
  4. Na vafle naskládejte ingredience dle vlastní chuti. Ovoce můžete i rozmixovat na pyré nebo polít čekankovým sirupem.


Orientační nutriční hodnoty:

Děkujeme za inspiraci klientovi!

Přejeme dobrou chuť.

KONTAKTY

Ready to be Active s.r.o.

Adresa: Dolní Domaslavice 340, 739 38

Email: readytobeactive@gmail.com

Telefon: 736422029

MmU0Zjd