Články a recepty / Jogurtové vafle
Jogurtové vafle jsou ideální, zdravou náhradou klasických vaflí. Pokud zvolíme na namazání něco zdravého například oříškové máslo, tak to může být i nutričně výborná snídaně.
Ingredience:
- 60 g bílého jogurtu (např. Selský Pilos 3,5 %)
- 1 vejce
- 15 g vanilkové ovesné mouky nebo ovesné vločky, které je třeba rozmixovat
- 15 g proteinového prášku vanilkového nebo jiné příchutě, kterou máte rádi
- olej ve spreji na vytvoření lehké vrstvy na vaflovači
Postup:
- Pořádně smíchejte všechny ingredience. Konzistence těsta na vafle je jiná než těsta na palačinky. Těsto musí být hustější, při nalévání teče pomalu. Konzistence těsta se případně dá upravit přidáním více mouky nebo vody, záleží totiž na velikosti vejce a řídkosti jogurtu.
- Vaflovač rozehřejte a lehce postříkejte olejem.
- Těsto vlijte co nejrovnoměrněji na plochu vaflovače a pečte cca 5 minut dle výkonu vaflovače, postupně kontrolujte konzistenci omakem. Pokud vafle budete péct moc dlouho, protein způsobí ztvrdnutí. Vafle musí být měkké, ale propečené.
- Na vafle naskládejte ingredience dle vlastní chuti. Ovoce můžete i rozmixovat na pyré nebo polít čekankovým sirupem.
Orientační nutriční hodnoty:
Děkujeme za inspiraci klientovi!
Přejeme dobrou chuť.