S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

ZBOŽÍ V AKCI

Běžná cena: 399 Kč
Cena 299 Kč
skladem
Běžná cena: 349 Kč
Cena 229 Kč
skladem
Běžná cena: 449 Kč
Cena 349 Kč
skladem

Úvod » Články a recepty » Recepty » Celozrnný chléb s jogurtem

Články a recepty / Celozrnný chléb s jogurtem

Na jeden chléb potřebujete:

  • 3/4 hrnku celozrnné špaldové mouky nebo jiné zdravější varianty 
  • 3/4 hrnku hladké bílé pšeničné mouky (nezdravá část receptu, ale důležitá kvůli nakynutí)
  • 3/4 hrnku vody
  • 3/4 hrnku bílého selského jogurtu (okolo 3,5%)
  • 5 g sušeného droždí
  • 1 lžička soli 
  • 1 vejce M 
  • semínka dle chuti

Orientační nutriční hodnoty bez semínek

Nutriční hodnoty Celý chléb 
Bílkoviny 60 g
Tuky 18 g
Sacharidy 263 g
- z toho cukry 15 g
Energetická hodnota 1500 kCal

  1. Jogurt, droždí a vejce nechejte zahřát na pokojovou teplotu. 
  2. Mouku smíchejte s droždím.
  3. Přidejte sůl, vejce, jogurt a vodu a důkladně promíchejte.
  4. Nechte kynout cca 1,5h. Dobré nakynutí poznáte, že těsto cca zdvojnásobí svůj objem.
  5. Těsto dejte do formy - ideální velikost je forma na biskupský chlebíček. Znovu nechte nakynout cca půl hodiny, těsto by mělo nakynout po okraj.
  6. Chléb vložte do rozehřáte trouby (na 250 °C) a pečte 10 minut.
  7. Zeslabte troubu na 220 °C a pečte 10 minut a to stejné udělejte na 200 °C, ale tady dopečte cca 25 minut.
  8. Pomocí špejle zjistěte jestli je chléb hotový. Těsto by se mělo trošičku lepit (kvůli jogurtu nebude špejle úplně suchá).


Díky za inspiraci klientovi, protože chlebík je výborný :-)

KONTAKTY

Ready to be Active s.r.o.

Adresa: Dolní Domaslavice 340, 739 38

Email: readytobeactive@gmail.com

Telefon: 736422029

MDk3MT